Hlavní obsah

Letadlo ČSA nouzově přistávalo v Praze jen s jedním motorem

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na Letišti Václava Havla v pražské Ruzyni ve středu večer nouzově přistával letoun Českých aerolinií s 42 cestujícími na palubě. Stroj na letiště dosedl jen s jedním zapnutým motorem. Přistání proběhlo hladce a nikomu se nic nestalo, informovala mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo ATR 42. Ilustrační foto

Článek

„Letoun ATR-42 na lince OK 594 z Prahy do Ženevy se dnes večer zhruba po půl hodině letu vrátil zpět na ruzyňské letiště. Pro návrat z letu se posádka rozhodla pro podezření na závadu na pravém motoru,“ uvedla Hejsková.

Doplnila, že posádka si v souladu s doporučenými postupy v podobných situacích preventivně vyžádala asistenci záchranných složek. Přistání, které bylo provedeno s jedním zapnutým motorem, ale podle mluvčí proběhlo hladce.

"Na palubě bylo 42 cestujících, bezpečnost žádného z nich nebyla ohrožena. V tuto chvíli letadlo prohlížejí Technici Czech Airlines Technics. České aerolinie vypravily na linku do Ženevy náhradní letoun,“ poznamenala Hejsková.

Letadlo stejného typu, tedy ATR-42, v červnu shořelo v jednom z hangárů na letišti. Z letadla tehdy zbyl jen šrot. [celá zpráva]

Z vybuchlého letadla v Ruzyni zbyla jen hromada trosekVideo: Jiří Forman, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám