Hlavní obsah

Kazach, který šílenou jízdou ohrožoval řidiče na D1, skončil na psychiatrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kauza šokujícího ohrožení provozu na dálnici D1 z počátku letošního července u soudu neskončí. Její hlavní aktér, 23letý Kazach, byl podle soudních znalců v době spáchání skutku nepříčetný. Informovala o tom policejní mluvčí kraje Vysočina Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Vozidlo z dálnice D1 po útoku mladého Kazacha.

Článek

Státní zástupce trestní stíhání cizince zastavil: mladík prý nenese za své činy trestní odpovědnost.

„K těmto závěrům dospěli soudní znalci, kteří v rámci probíhajícího trestního řízení zkoumali zdravotní, duševní a psychický stav obviněného muže. Ten byl stíhán vazebně, odkud však byl přemístěn do psychiatrické léčebny. Muž v době spáchání trestné činnosti nebyl schopen rozpoznat nebezpečnost svého jednání a své jednání ovládat, a to z důvodu duševního onemocnění,“ uvedla policejní mluvčí. Dodala, že muž v době své šílené jízdy nebyl pod vlivem drog.

Těžko pochopitelná situace na D1 se odehrála v pondělí 2. července letošního roku po třetí hodině odpoledne. Na tísňovou linku 158 se krátce po sobě ozvalo několik řidičů, kteří se na bezmála 30 kilometrech nejfrekventovanější silnice Česka v úseku od 150. km stali svědky velmi nebezpečného chování řidiče vozu Škoda Octavia. Ten za velmi hustého provozu přejížděl z pruhu do pruhu, přičemž vytlačoval okolní vozy a úmyslně do nich narážel, opakovaně též zastavil, vystoupil a útočil na auta i osádky těch řidičů, kteří v důsledku situace zastavili.

Agresivně se poté choval i v cele předběžného zadržení, kde fyzicky napadl policistu. Výčet jeho skutků shrnulo několikanásobné obvinění, a to z trestných činů pokusu těžkého ublížení na zdraví na dvou nebo více osobách, výtržnictví a poškození cizí věci a přečin násilí proti úřední osobě s výslednou sazbou odnětí svobody na pět až dvanáct let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám