Hlavní obsah

Během voleb v Brně zemřel člen volební komise

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnská policie zasahovala u voleb hned dvakrát. První případ se stal v Líšni, kde volební komisi chyběl v sobotu jeden člen. Policisté nakonec našli dvaasedmdesátiletého muže v bytě bez známek života. Druhý výjezd se odehrál v Jundrově, kde se na volební komisi dobýval podnapilý muž, informovala Denisa Kapitančiková, tisková mluvčí Městské policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Členové volební komise se obávali o život dvaasedmdesátiletého seniora, který se druhý den voleb nedostavil do volební místnosti. Telefonicky se jim nepodařilo muže zkontaktovat, z důvodu obav o jeho život nakonec požádali strážníky o prověření situace v místě jeho bydliště.

„Strážníci po příchodu do nájemního domu v ulici Josefy Faimonové zvonili na zvonek u dveří bytu, dvaasedmdesátiletý muž však stále nereagoval, stejně jako na usilovné bouchání na dveře. Vzhledem k tomu, že se ale senior předchozího volebního dne zúčastnil, vzniklo v danou chvíli podezření, že se patrně nachází v ohrožení života,“ uvedla Kapitančiková.

Opilec chtěl zřejmě volit

Přivolaní členové zásahovky se přes balkon sousedů do bytu dostali pomocí slaňovací techniky. „Po vstupu do bytu strážníci JOZ našli seniora bez známek života, a proto na místo přivolali republikovou policii,“ dodala.

V Jundrově v Dubové ulici přivolala členka volební komise, která ohlásila, že se do volební místnosti údajně dobývá zjevně podnapilý muž. „Když se hlídka MP dostavila na místo, tak se od sedmapadesátileté ženy dozvěděla, co se vlastně stalo, k narušení voleb však nedošlo,“ řekla Kapitančiková.

Silně podnapilý dvaadvacetiletý mladík, jenž se choval značně agresivně, nakonec skončil na záchytce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám