Hlavní obsah

Mladík poslal kamaráda pro víno a pak ho zbil. Způsobil mu epileptický záchvat

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Sedmnáctiletý mladík z Českolipska dostal chuť na krabicové víno, a tak se rozhodl, že pro jedno pošle svého o dva roky staršího kamaráda. Když mu ho donesl, mladík se mu odměnil údery pěstí, které kamarádovi způsobily epileptický záchvat.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Případ se odehrál již v srpnu a na začátku října kriminalisté 17letého mladíka obvinili z trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Útočník chtěl po svém kamarádovi, aby mu zašel koupit krabicové víno, protože jemu ještě nebylo 18 let. Ten s tím souhlasil a víno v nedaleké večerce zakoupil.

„Přestože mu vyhověl, mladík ho později pod nicotnou záminkou surově napadl. Opakovaně ho udeřil pěstí do hlavy a obličeje,“ sdělila ve čtvrtek policejní mluvčí Ivana Baláková.

Napadenému způsobil dvojitou zlomeninu dolní čelisti a navíc u něj vyvolal epileptický záchvat. Zraněný mladík ještě stačil dojít domů, kde sanitku zavolala jeho matka.

„Soud pro mladistvé, který se bude případem zabývat, může obviněného poslat až na čtyři roky za mříže,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám