Hlavní obsah

Muž z Českolipska vydíral dvojici, mladíkovi hrozil uřezáním hlavy

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zadržela šestatřicetiletého muže ze Stráže pod Ralskem, který byl obviněn z toho, že vydíral dva muže z Českolipska ve věku 20 a 29 let. Zadržený muž, kterému hrozí až osm let za mřížemi, používal pohrůžky násilí i fyzické napadání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Staršímu z mužů vyhrožoval fyzickou likvidací, jednou ho několikrát udeřil, aby mu dokázal, že svá slova myslí vážně.

„V průběhu září a října mu starší z dvojice ze strachu odevzdal postupně celkem 6 000 korun,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Peníze chtěl násilník také po dvacetiletém mladíkovi. Ten je ale neměl, a proto musel zadarmo zedničit na jeho domě. I on byl od zadrženého opakovaně bit.

„Jemu hrozil mimo jiné uříznutím hlavy a také tím, že ublíží jeho přítelkyni,“ dodala Baláková, podle které je objasňování tohoto případu velmi komplikované kvůli tomu, že obavy obou mužů ze zadrženého přetrvávají.

Policisté podali podnět k vzetí obviněného do vyšetřovací vazby. Důvodem je obava, aby ve svém trestném jednání nepokračoval, a také aby své oběti nezastrašoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám