Hlavní obsah

V Praze se v týdnu staly tři násilné činy, jeden z nich skončil smrtí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tři vážné násilné trestné činy vyšetřovali tento týden pražští kriminalisté, jeden z incidentů podle nich skončil smrtí. V pondělí v Praze 4 při rvačce údajně pobodal 20letý mladík svého protivníka, ve středu zadrželi v Praze 6 49letého muže, který je podezřelý, že při hádce utloukl svého známého, a téhož dne se 43letý Ukrajinec v Praze 2 zřejmě pokusil nožem podřezat svého krajana.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dva z podezřelých byli obvinění z pokusu o vraždu, jeden z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

První případ se stal v pondělí večer v Hrusické ulici. Podle mluvčí tam hádka dvou mladíků přerostla v potyčku, jeden udeřil protivníka kamenem do hlavy, a ten mu zasadil několik ran nožem do hrudníku, ramene ruky a boku.

Devatenáctiletý vážně zraněný muž se dal na útěk, později byl převezen do nemocnice a uveden do umělého spánku. Údajný útočník utekl, ve čtvrtek se však přihlásil policii. "Muž čelí obvinění z pokusu vraždy ve stadiu pokusu, hrozí mu až osmnáctileté vězení," uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Tragicky skončilo středeční setkání známých v bytě v ulici Na Hutích. Podle policie muž, který přišel na návštěvu, po rozepři zaútočil na sedmačtyřicetiletého muže, zbil ho a zkopal, a pak odešel a nechal ho bez pomoci. "Napadený na následky úrazového šoku svým zraněním podlehl," sdělila mluvčí. Dodala, že pachateli za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti hrozí šestnáctileté vězení.

Ukrajinec chtěl podřezat krajana v kanceláři

Pozdě večer byl napaden a vážně zraněn pětadvacetiletý Ukrajinec v kanceláři v Ohradní ulici. Podezřelým je jeho třiačtyřicetiletý krajan, který podle policie přišel, zamkl za sebou dveře a na mladšího muže zaútočil pěstmi. "Když napadený ležel na zemi, útočník navíc vytáhl z batohu nůž a snažil se ho doslova podřezat," uvedla Rösslerová. Mladík se ubránil, útočník pak údajně prohledal kancelář a odcizil notebook a mobilní telefon. Podle mluvčí odešel s pohrůžkou, že se vrátí a "dodělá to".

Muž byl zadržen a obviněn z pokusu o vraždu. Hrozí mu až dvacetileté vězení. "Vzhledem k tomu, že útočník se snažil získat majetkový prospěch, vyšetřovatel rozhodl o přísnější právní kvalifikaci," upozornila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám