Hlavní obsah

Při srážce auta s koňským povozem se zranili čtyři lidé a kůň

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Netradiční dopravní nehodu vyšetřují hodonínští policisté. V úterý vyjeli ke srážce Škody 120 s koňským povozem u obce Čejč. Při nehodě se zranili čtyři lidé a kůň.

Foto: Policie ČR

Při nehodě se zranil také jeden z koňů.

Článek

Jednapadesátiletý řidič jel před 20. hodinou od Terezína do Čejče na Hodonínsku, když začal na mokré vozovce předjíždět dodávku. V protisměru jel ale v tu dobu povoz se dvěma koňmi řízený dvacetiletým mladíkem s jednadvacetiletou spolujezdkyní.

Foto: Policie ČR

Cestující ze Škody 120 byli při nehodě zraněni.

„Řidič osobního vozidla nepřizpůsobil rychlost, na kterou měl rozhled, nestačil na protijedoucí povoz včas zareagovat a levým bokem vozidla zachytil o bok koně, kráčejícího ke středu vozovky. Přitom odhodil povoz do silničního příkopu,“ informoval policejní mluvčí Petr Zámečník. Dechová zkouška u řidičů byla negativní.

Foto: Policie ČR

Při nehodě se zranil také jeden z koňů.

Nehoda si vyžádala čtyři zraněné, dva z osobního auta a dva cestující z povozu. Zraněn byl také jeden z koní, který musel být přepraven na veterinární stanici do Brna. Zvíře bylo utraceno.

Povoz byl osvětlen, policisté nyní ale zjišťují, jestli světlo bylo správně umístěno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám