Hlavní obsah

V čistírně vod na Kroměřížsku objevili pěnu vonící po rumu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bystřici pod Hostýnem

Nález pěny, která byla cítit rumem, oznámili ve čtvrtek policii pracovníci čistírny odpadních vod v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. „Podle hlášení, které jsme přijali, měla jít z místní likérky,“ uvedla zlínská krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podle hlášení, které jsme přijali, měla jít z místní likérky,“ uvedla zlínská krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Policisté podle ní společně s pracovníky referátu životního prostředí místního městského úřadu, celníky a pracovníky krajské hygienické stanice likérku navštívili. „Zjistili jsme, že se v areálu měly vymývat barely od rumu,“ konstatovala mluvčí.

Případem se podle ní začal zabývat jako správním deliktem referát životního prostředí v Bystřici pod Hostýnem. „Kontrolní vzorky k expertíze odebrala i krajská hygienická stanice. Výsledky prozatím k dispozici nejsou,“ dodala mluvčí. Vyloučit zatím nelze ani souvislost s metylalkoholovou kauzou. Jméno likérky Macalíková neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám