Hlavní obsah

Chlapec si hrál se zapalovačem, vzplálo vodní lůžko

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Požár v jedné z místností Základní speciální školy v Novém Městě nad Metují na Náchodsku museli v pondělí likvidovat hasiči. Požár, který způsobil škodu za asi devět tisíc korun, má na svědomí pravděpodobně žák, který si hrál se zapalovačem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Škola zajišťuje výchovu a vzdělávání dětí s mentálním postižením a kombinovanými vadami. "Požár vypukl v psychorehabilitační místnosti, kde hořelo speciální vodní polohovací lůžko,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Žahourková.

Při příjezdu hasičů již postel nehořela a požár se nikam nerozšířil. Ještě před příjezdem hasičů se podařilo ředitelce školy a učitelkám evakuovat ze školy zhruba 35 lidí. Při požáru tak nebyl nikdo zraněn.

„Hasiči provedli odvětrání prostoru pomocí přetlakové ventilace. Šetření na místě prokázalo, že požár s největší pravděpodobností způsobil nezletilý chlapec, který si hrál se zapalovačem. Škoda byla předběžně odhadnuta na 9 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám