Hlavní obsah

Narkoman po honičce bodl policistu stříkačkou do dlaně

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Sérii lékařských vyšetření bude muset podstoupit policista, kterého v sobotu večer bodl do dlaně ruky v Přerově jedenatřicetiletý řidič auta, jehož se policistům podařilo přinutit zastavit až po krátké honičce v ulicích města. Šofér je narkoman.

Článek

„Policejní hlídka dohlížela na silniční provoz v Kojetínské ulici, když se rozhodla zastavit před ní jedoucí osobní motorové vozidlo renault. Řidič vozidla na to zareagoval zrychlením jízdy a začal policejní hlídce ujíždět. Projel pod železničním mostem a pokračoval dál na ulici Husova, kde vjel do dvorního traktu, kde mu byl výjezd zatarasen služebním vozidlem,“ popsala Právu v pondělí počátek případu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Jeden z policistů podle ní vyběhl z vozidla k řidiči, který se snažil ujet. Byl vyzván, aby z auta vystoupil, na což podezřelý nereagoval a nepomohla ani zákonná výzva, že budou použity donucovací prostředky.

Narkoman měl zákaz řízení

„K tomu museli policisté nakonec přistoupit. Při zákroku muž píchl jednoho z policistů injekční stříkačkou s jehlou do dlaně ruky. Aby zabránili dalšímu napadání a jeho útěku nasadili mu policisté pouta. Zraněn byl také druhý policista a agresivní muž,“ uvedla mluvčí.

Policista zraněný injekční stříkačkou bude muset podstoupit lékařské vyšetření, protože řidič užívá omamné a psychotropní látky. Zároveň není vlastníkem řidičského oprávnění, jelikož mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2014.

„Byla u něj provedena také zkouška na přítomnost omamné a psychotropní látky, která byla pozitivní. Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí, za které mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody,“ dodala Zajícová.

Reklama

Výběr článků

Načítám