Hlavní obsah

V paneláku ve Frýdku-Místku vypukl požár, evakuovali na 200 lidí

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Bezmála 200 lidí museli v pátek ráno evakuovat hasiči z panelového domu ve Frýdku-Místku. Ve čtrnáctipatrovém domě na ulici Jaroslava Lohrera hořel byt v sedmém podlaží. Při požáru se zranilo několik osob.

Foto: Policie ČR

Požár poškodil byt i fasádu domu.

Článek

„Při evakuaci lidí pomáhali i policisté. Muselo být evakuováno bezmála 200 lidí. Lidé v pyžamech s dětmi a pejsky se většinou uchýlili do zařízení pro zdravotně postižené občany Náš svět, které je v blízkosti výškového domu,“ informoval Právo mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Dodal, že šest lidí muselo být záchranáři převezeno do nemocnice, jelikož se nadýchali zplodin. Příčinu požáru zatím policie ve spolupráci s hasiči řeší.

U hořícího domu zasahovaly tři hasičské jednotky. „Škoda byla předběžně odhadnuta na dva milióny korun. O požáru jsme se dozvěděli zhruba ve čtvrt na šest,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Dodal, že hořela ložnice dvoupokojového bytu v sedmém patře. Oheň a požár poškodil byt i fasádu domu.

„Někteří lidé z domu utekli ještě před příchodem hasičů, jiní ale naopak čekali na uhašení ohně doma. Z balkónu zasaženého bytu hasiči zachránili seniorku, která se zde před požárem ukryla,“ shrnul Kůdela.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla bylo na místě ošetřeno devět lidí. „Všechny osoby byly při vědomí, jejich stav nebyl život ohrožující. Pacienti jevili známky lehké, či středně závažné intoxikace zplodin hoření, u nikoho z ošetřených však nedošlo k popálení,“ informoval Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám