Hlavní obsah

Před soud míří vražda místostarosty Vytopila

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Po roce od zmizení bývalého místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila míří jeho údajní vrazi před soud. Policie totiž dokončila vyšetřování vraždy a státní zástupce předal spis k soudu. Právu to potvrdila mluvčí brněnského Krajského soudu Miroslava Sedláčková s tím, že spis už má na stole konkrétní soudce, termín hlavního líčení ale ještě nebyl stanoven.

Článek

Jihomoravští kriminalisté v minulých dnech ukončili vyšetřování vraždy bývalého místostarosty Brna-Židenic, která se stala 9. září loňského roku a kterou se kriminalistům podařilo objasnit o dva měsíce později.

"Z brutálního činu jsou obviněni dnes osmatřicetiletý muž a šestačtyřicetiletá žena. Za zvlášť závažný zločin vraždy spáchaný formou spolupachatelství jim hrozí trest odnětí svobody až na osmnáct let,“ prohlásila policejní mluvčí Petra Vedrová.

Podle kriminalistů zemřel místostarosta kvůli vztahové záležitosti, kdy se měl pokoušet stát se jakýmsi čtvrtým vrcholem milostného trojúhelníku. Ten měli tvořit obžalovaní Filip Onderka a jeho exmanželka Radka, spolu s novou Onderkovou přítelkyní, se kterou měl Vytopil navázat vztah a to ho zřejmě stálo život.

Hlava místostarosty se dosud nenašla

Po Vytopilově zmizení se začaly rojit teorie, které vše dávaly do souvislosti s politickou kariérou či obchodními záležitostmi. Když po několika týdnech našli kriminalisté mužovy doklady pohozené u dálnice, začalo být stále jasnější, že místostarosta už nebude mezi živými.

Loni ke konci listopadu policisté zatkli oba podezřelé a následně objevili nedaleko od Brna i hrob s Vytopilovými zohavenými pozůstatky. Vrazi totiž oddělili zavražděnému muži hlavu od těla, hlava se dodnes nenašla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám