Hlavní obsah

Muž vyhrožoval své družce smrtí, při škrcení jí přetrhl dýchací cesty

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Kriminalisté viní 44letého muže z toho, že chtěl v pátek večer zavraždit svou o tři roky starší družku. Zaútočil na ní doma v Jindřichově Hradci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Podle dosavadního šetření a lékařských zpráv v pátek v noci zaútočil doma na svoji družku. Ženě prý nejdříve nadával a po následné hádce ji mlátil pěstmi do obličeje. Vyhrožoval, že ji zabije a začal ji i škrtit,“ sdělil v pondělí Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Žena podle policie při útoku utrpěla zlomeninu žebra, pneumotorax obou plic a přetržení dýchacích cest. Zranění byla natolik vážná, že jí šlo o život.

„Muže zadrželi policisté z Jindřichova Hradce a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění byl v neděli vyslechnut a obviněn ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu. V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody ve výši až osmnácti roků,“ dodal Matzner s tím, že soudce v nejbližších hodinách rozhodne, zda na muže bude uvalena vazba.

Reklama

Výběr článků

Načítám