Hlavní obsah

Mladíkovi nestačil jeho výdělek, začal vydírat podnikatele

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

E-mailovou korespondenci se slovy „Vyhoříte“ obdrželo během měsíce července několik podnikatelů v litoměřickém a mělnickém okrese. Vyděrač požadoval po podnikatelích peníze, a když nezaplatili, zapálil jejich objekty. Způsobil tak víc než miliónovou škodu.

Neznámý pachatel založil požár na parkovištiVideo: Policie ČR

 
Článek

Anonymní pisatel rozesílal výhružné maily jak podnikatelům, tak později také státním institucím během celého měsíce července.

„Své výhružky pisatel, kromě slova „Vyhoříte“, podpořil slovy - Pokud nezaplatíte, váš podnik shoří!,“ uvedla policejní mluvčí Jana Matonohová.

Když podnikatelé neplatili, přistoupil vyděrač v srpnu k zapálení celkem tří objektů. Dva požáry museli likvidovat hasiči na Mělnicku, jeden na Litoměřicku.

Vydíráním k snadnému výdělku

Třiadvacetiletého vyděrače z Litoměřic ale při jednom z jeho žhářských útoku natočila bezpečnostní kamera, a policisté se tak dostali k novým informacím. Mladíka policisté zadrželi 28. srpna a obvinili ho z pokračujícího zločinu vydírání a přečinu poškozování cizí věci. Způsobil škodu za nejméně 1 200 000.

„Muž ve své výpovědi uvedl, že vše dlouhodobě připravoval a jeho motivací byla vidina snadného výdělku, protože jeho dosavadní výdělek mu nestačil. Vzhledem k tomu, že požadované finanční částky neobdržel, rozhodl se tlak stupňovat zakládáním požárů,“ dodala policejní mluvčí.

Soud na mladíka uvalil vazbu. Hrozí mu až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám