Hlavní obsah

Břeclaví otřásla exploze, hasiči na místě objevili těžce zraněného muže

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Páskou obehnali policisté a hasiči část jindy klidné části Břeclavi nedaleko nádraží. Důvodem byla exploze, které asi patnáct minut před desátou hodinou otřásla jedním z domů na Sokolovské ulici. Při výbuchu byl těžce zraněn jeden člověk.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hasiči na místo dorazili kvůli údajnému výbuchu tlakové láhve. Po příjezdu však spolu s policisty zjistili, že příčinou výbuchu byla zřejmě neodborná manipulace s municí.

"Vše nasvědčuje tomu, že obyvatel domu v kůlně na dvoře rozebíral válečnou munici. V tuto chvíli jsme okolí místa výbuchu zajistili a čekáme na příjezd policejního pyrotechnika, aby objekt prohledal. Do konce prohlídky nelze příčinu výbuchu definitivně potvrdit," řekla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Okolnosti výbuchu neosvětlil blíže ani muž, který byl při explozi těžce zraněn. Podle informací Novinek má těžké zranění nohou a popálený obličej.

Munice se dá u Břeclavi stále ještě nalézt v lokalitě někdejší nacistické muniční továrny, občas se objevuje i na polích při zemědělských činnostech. Nedávno dokonce u Drnholce vybuchla pod zemědělským strojem mina a řidič traktoru jen náhodou vyvázl bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám