Hlavní obsah

Opilec se ve firemní fabii řítil Třincem se třemi promile alkoholu

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Třinečtí policisté v úterý dopoledne chytili naprosto nezodpovědného řidiče fabie, který měl v sobě skoro tři promile alkoholu. Čtyřiapadesátiletý muž navíc jel firemním automobilem, který kvůli opilosti vůbec nezvládal řídit, takže ho poškodil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Policisté opilého řidiče převezli na záchytku ve Frýdku-Místku. Ilustrační foto

Článek

Opilý šofér skončil na protialkoholní stanici ve Frýdku-Místku. Policie ho navíc obvinila z přečinu ohrožování zdraví a životů lidí, za který mu hrozí až rok vězení.

„Policejní hlídka v Třinci v úterý krátce před desátou hodinou spatřila bílou fabii, jejíž řidič popojížděl z ulice Nádražní na Frýdeckou a zpět. Když řidiče zastavili, tak na první pohled bylo zřejmé, že usedl za volant značně posilněn alkoholem. Toto podezření pak potvrdila dechová zkouška, při níž muž nadýchal 2,93 promile alkoholu,“ informoval frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Dodal, že proto byl muž převezen na protialkoholní stanici ve Frýdku-Místku. „Dalším šetřením se zjistilo, že řídil firemní vůz a navíc ho při své ovíněné jízdě poškodil. Škoda je předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Muži hrozí odnětí svobody až na jeden rok,“ shrnul policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám