Hlavní obsah

Agresivní zákazník v Ostravě pokousal policistu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vlastními zuby zaútočil v pondělí v Ostravě třiatřicetiletý muž na policistu. Zatímco útočník skončil v cele, pokousaný policista musel vyhledat lékařské ošetření.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal kolem 14:00 v supermarketu na Tylově ulici v Ostravě-Zábřehu. „Policista, který přijel do obchodu kvůli jinému případu, si povšiml podezřele se chovajícího muže. Vyzval jej tedy k prokázání totožnosti, ten ovšem ani po opakované výzvě neuposlechl,“ informoval ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda.

Policista muže upozornil, že ho předvede na oddělení a chtěl mu nasadit pouta. „Muž se začal nejdříve verbálně a posléze i fyzicky bránit. Pokusil se o útěk, policista ho však zpacifikoval. Ještě před tím však stihl muže zákona pokousat na rukou,“ sdělil mluvčí a dodal, že útočník byl eskortován na oddělení, z kterého putoval do policejní cely.

„Policista byl převezen k ošetření do nemocnice, kde musel také odevzdat vzorek krve, aby se vyloučilo nakažení infekční chorobou,“ dodal mluvčí.

Agresivního muže už kriminalisté obvinili z výtržnictví a násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí až čtyři roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám