Hlavní obsah

Nakradl věci za milión, přítelkyni bodl šroubovákem a při zadržení plakal

Novinky, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jestliže má být vězení prostředkem k nápravě zločinců, tak u 36letého muže z Brna se náprava minula účinkem. Ve vězení strávil převážnou část svého dospělého života, v rejstříku už má jedenáct záznamů, naposledy se vrátil ze žaláře na jaře po šesti a půl letech. A v Brně i širokém okolí kriminalisté ihned zaznamenali zvýšený počet vloupání.

Nakradl věci za milión, přítelkyni bodl šroubovákem a při zadržení plakalVideo: Právo

 
Článek

Muž ale nezůstal jen u krádeží, po Brně naháněl s pistolí v ruce svou přítelkyni, jejímu bývalému příteli hrozil zabitím. Ženu nakonec bodl šroubovákem do nohy. Při útoku na svou přítelkyni ho v neděli zadrželi policisté ze Speciální pořádkové jednotky.

„Začal se objevovat na záznamech z bezpečnostních kamer. Působil po celé republice, ve středních Čechách se mu podařilo před kolegy utéct, v autě pak našli dvě pistole,“ prohlásil kriminalista Pavel Bojanovský s tím, že muž měl při sobě celý arzenál vybavení pro vloupání, nůž a pistoli.

Když recidivista vyšel z vězení, zamířil za svou přítelkyní. Odehnal jejího nového druha, jako argument použil pistoli. S přítelkyní pak vyrážel na některé loupeže, ale vybíjel si na ní i svou zlost. „Sledovali jsme ho delší dobu, v neděli už se situace vyhrotila. Přítelkyni vozil po Brně, hádali se spolu, nakonec ji zavezl na odlehlejší místo a tam vytáhl nůž, šermoval jí před obličejem nožem a nakonec ji bodl do stehna šroubovákem. Podařilo se jí pak z auta vyskočit, vyběhl za ní, v tu chvíli policisté zasáhli,“ řekl Bojanovský.

Předtím ještě ve svém mercedesu naháněl po Brně svou přítelkyni s jejím druhem, mířil jim do auta pistolí a najížděl do nich.

Žena podle policie zažila při soužití s násilníkem peklo. „Bylo tam dlouhodobé domácí násilí, žena měla zlomený obratel. Byl velmi žárlivý, neustále ji napadal, v jejich bytě nesly každé dveře stopy po úderech pěstí. Dokonce po ní v bytě střílel,“ řekl Bojanovský.

Při zadržení plakal i vyhrožoval

Po zadržení se podle Bojanovského rozplakal a vyhrožoval, že se z vězení už nevrátí. Pak ale rychle otočil a začal kriminalistovi vyhrožovat.

Muž podle policistů nakradl věci za více jak milión korun; bral elektroniku, karty i trezory. S lupem se podle všeho chystal utéct, při zadržení měl totiž v autě už zabalené věci. Nyní mu hrozí za vydírání, krádeže a domácí násilí až osm let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám