Hlavní obsah

Lupič opakovaně brutálně okradl bezmocnou seniorku

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žatec

Ve vazební věznici skončil 49letý muž, který podle policie hrubým způsobem, a navíc opakovaně, okrádal 77letou ženu ze Žatecka. Způsobil jí tak škodu za bezmála 50 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Poškozenou, kterou znal již z dřívější doby, "navštívil" poprvé již v červnu minulého roku, kdy po přelezení plotu vnikl na pozemek jejího rodinného domu. V chodbě k ní zezadu nepozorovaně přistoupil, chytil za rameno a požadoval peníze.

„Přitom jí pod bradou přidržoval nůž a vedl do ložnice. Tam vyděšenou seniorku postupně donutil k vydání veškeré uspořené finanční hotovosti 22 tisíc korun. Dále ženu donutil k vydání zlatých šperků a mobilního telefonu. Než odešel, pohrozil jí zapálením domu, pokud přepadení oznámí. Poškozenou tím tak vystrašil, že bohužel nikomu nic neřekla,“ popsala Právu více než rok starou událost lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.

Scénář se po roce opakoval

Kdyby tehdy seniorka tušila, že tento děsivý zážitek bude mít pokračování, zajisté by se na policii raději obrátila. S podobným scénářem si totiž poberta na poškozené vynutil další peníze na začátku letošního července. Dokonce ji přinutil k vyzvednutí všech peněz z vkladní knížky a opět jí vyhrožoval zapálením domu, pokud promluví.

„Naposledy k poškozené vnikl minulý víkend a znovu požadoval peníze. Žena mu ze strachu vydala uspořenou finanční částku, kterou doma měla, ale protože se s tímto obnosem poberta nespokojil, uložil jí sehnat a předat peníze do příštího dne. Seniorka z obavy, že své výhrůžky uskuteční a ze strachu před samotným agresorem, kdy si uvědomila, že svého jednání nezanechá, vše konečně řekla své dceři. Ta následně případ nahlásila policistům,“ uvedla Střelcová.

Policisté ještě téhož dne zadrželi podezřelého muže. O den později mu komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil podezření z trestných činů loupeže a porušování domovní svobody. Zároveň na něj podal podnět k návrhu na uvalení vazby, kde se již obviněný nachází. Pokud bude odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody v délce od dvou do deseti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám