Hlavní obsah

Nezajímá mě to, nechte mě odvést, řekl drze vrah při rozsudku soudkyni v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za brutální vraždu seniora potvrdil v úterý pražský vrchní soud Karlu Patovi 20 let vězení. Podle obžaloby muž z Litoměřicka loni v květnu zbil sedmasedmdesátiletého muže v jeho domě, poté mu nasadil roubík. Muž se udusil. Verdikt je pravomocný a nelze se proti němu již odvolat.

Nezajímá mě, co říkáte, řekl vrah soudkyni potvrzující rozsudek Video: Novinky

 
Článek

Sám odsouzený se po vynesení rozsudku obořil na soudkyni s tím, že ho soudní čtení dál již nezajímá a že chce odejít. Pata byl tedy okamžitě odveden ze soudní síně.

Případ se stal v polabské vesničce Okna na Litoměřicku. Na důchodce ráno někdo zaútočil v jeho domě, surově ho zbil a škrtil. Pak mu dal do úst roubík, kterým se senior nakonec udusil. Co všechno z domu zmizelo, už policie zjistit nedokázala, její vyšetřování ale nakonec ukázalo na dva možné pachatele z nedalekých Křešic.

Patu usvědčily zejména pachové stopy, které policisté nalezli v domě. Přestože znalci jednoznačně uvedli, že se činu museli dopustit nejméně dva lidé, druhého obžalovaného, Viléma Hensche, prvostupňový soud viny zprostil. Vyšetřovatelé našli ve stodole, kde bylo schováno tělo, jednu pachovou stopu ukazující i na Hensche. Podle soudu ale chyběly další, alespoň nepřímé důkazy.

Pata, který má celkem 18 záznamů v rejstříku trestů za majetkovou i násilnou trestnou činnost, vinu od počátku popírá. Tvrdí, že v domě nikdy nebyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám