Hlavní obsah

Na Kutnohorsku uhořely desítky telat

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepoměřice

V obci Nepoměřice na Kutnohorsku vzplál v neděli nad ránem teletník se zhruba 90 telaty. Na místo proto musely vyrazit jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Přes jejich zásah uhynuly desítky zvířat. Škoda činí bezmála dva milióny korun.

Desítky telat bojovaly o život při požáru na KutnohorskuVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Požár vypukl kolem půl páté ráno v areálu Zemědělského obchodního družstva Onomyšl v Nepoměřicích. Jednalo se o halu o rozměrech 80 krát 11 metrů, kde mělo být podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové ustájeno na 90 telat.

K požáru vyjelo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. „Při příjezdu na místo hasiči zjistili, že je ohněm zasažena asi polovina objektu, z méně zasažené části se jim podařilo telata evakuovat, přesto jich asi 40 uhořelo,“ řekla Kostková Novinkám.

Foto: Jiří Forman, Reuters

Uhynlo 40 zvířat.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči se museli vypořádat i s uskladněnou slámou, kterou museli z objektu vyvážet, aby zabránili jejímu vzplanutí. „V současné době probíhá dohašování, odvětrávají se prostory,“ doplnila Kostková okolo 10:00 hodin. Škoda se podle ní vyšplhala na 1,9 miliónu korun, uchránit se podařilo majetek v hodnotě 200 tisíc korun.

Zatím není jasné, co požár způsobilo. „Příčina vzniku ohně je v šetření,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám