Hlavní obsah

Muž léta týral manželku, až utekla s kojencem v náručí k neznámé ženě

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

S třiceti korunami v kapse a kojencem v náručí utekla před několika měsíci od devětatřicetiletého manžela-tyrana jednatřicetiletá žena z Ostravska. Muž ji hlavně psychicky, ale i fyzicky týral od roku 2003 až do doby jejího útěku. Kriminalisté již muže obvinili z týrání osoby žijící ve společném obydlí, za což mu hrozí až osm let za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dnes dospělá žena a matka jednoho dítěte poznala budoucího partnera coby náctiletá dívka. „Okouzlil mě tím, že měl cíl, věděl, co chce od života,“ přiznala. Postupem času začala s mužem žít. Zaměstnaná nebyla, pomáhala mu v práci. „Starala jsem se o zvířata,“ prozradila. Časem ji začal manžel omezovat, zakazoval jí rodinu i kamarády a přátele.

Hlavně psychické týrání se postupem času rozrostlo. „Nechtěla jsem se kolikrát hádat, a po dvou třech hodinách křiku jsem mu dala raději ve všem za pravdu,“ popsala oběť domácího násilí s tím, že věřila, že se situace změní po narození společného dítěte. Jenže jak sama uvádí, situace se snad ještě zhoršila, častěji kromě psychického týrání došlo i na facky.

Manžel si dítě brával s sebou

Manžel se ji dokonce snažil od dítěte co nejvíce izolovat. „Brával ho s sebou, když někam šel, dokonce i v noci,“ prozradila. Potvrdila, že muž zřejmě pojal podezření, že chce od něj i s dítětem utéct.

To se jí podařilo až letos, když ji i dítě zanechal muž na chvíli ve voze před jedním z ostravských obchodů. „Vzala jsem dítě ze sedačky, protože křičelo. A jak jsem ho držela v náručí, uvědomila jsem si, co chci. Utekla jsem do nejbližšího paneláku, vyjela do náhodného patra a zazvonila na první zvonek. Otevřela mi stará paní, kterou jsem poprosila, ať nás pustí dovnitř a zavolá policii,“ popsala žena svůj útěk.

Od té doby se případem zabývají ostravští policisté, kteří se na domácí násilí specializují. „Moravskoslezský kraj už do roku 2003 přistoupil k projektu problematiky domácího násilí a postupně se tady vytvořil speciální tým,“ uvedl ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Tomáš Tuhý a dodal, že i přesto je v Moravskoslezském kraji nejvíce vykázaných osob v rámci celé ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám