Hlavní obsah

V Ostravě našli zuboženého psa, vodítko měl přirostlé ke krku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V doslova zuboženém stavu skončil v ostravském psím útulku asi čtyřletý pes neurčité rasy, který byl zřejmě několik dní uvázán na odlehlém místě u řeky v Ostravě-Přívoze. Zvíře se nyní zotavuje ze zranění a čeká na případného nového majitele.

Foto: MP Ostrava

Pes byl ve zuboženém stavu. Vodítko měl vrostlé do krku, veterináři ho odstranili.

Článek

O tom, že na odlehlém místě je přivázaný pes, se dozvěděla městská policie prostřednictvím telefonátu na tísňovou linku. „Na místě strážníci psa skutečně našli. Vypadal zuboženě, byl podvyživený a na zadní noze měl rozsáhlé nezahojené zranění. Na místě byl podle všeho přivázaný delší dobu,“ uvedla mluvčí strážníků Vladimíra Zychová.

Provaz, který měl pes uvázaný kolem krku, byl doslova zarostlý do kůže. „Pes byl převezen do útulku, kde se mu dostalo prvotního ošetření a poté byl umístěn do kotce. Po doléčení všech zranění bude nabídnutý novému majiteli, který se o něj postará snad lépe než ten dosavadní,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám