Hlavní obsah

Zloději okrádají spící turisty ve stanech, škody jdou do statisíců

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Zloději posunuli laťku drzosti zase o něco výš. Bez zábran vlezou spícím turistům do stanů a ukradnou jim cennosti, které mají uložené třeba i u hlavy. Hřeší přitom na to, že kempaři po často bujaré noční pitce mají zpravidla tvrdý spánek. Jen v Plzeňském kraji způsobili lapkové škody již za stovky tisíc korun.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Zloději okrádají turisty přímo ve stanech.

Článek

Tak například minulý týden v autokempu v Sušici prohledal zloděj hned pět stanů a následně i přistavená vozidla, která si odemkl klíči nalezenými v osobních věcech nocležníků. „Bral všechno, co mělo nějakou cenu. Od rybářského náčiní přes mobily, jízdní kola, fotoaparáty až po přenosný počítač. Samozřejmě bez povšimnutí nenechal ani peněženky,“ vypočítávala mluvčí klatovského ředitelství policie Dana Ladmanová s tím, že lapka způsobil téměř dvěstětisícovou škodu.

Jako přes kopírák si počínal další poberta, který o víkendu okradl cizince ve stanu u Konstantinových lázní na Tachovsku. „Kolem třetí ráno vnikl do dvou stanů, kde sebral cennosti za padesát tisíc korun,“ popsala další případ tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Solidní úlovek se zlodějům podařil i na Rokycansku. „Během červencového hudebního festivalu kontaktovalo policii čtrnáct účastníků akce, kteří byli v noci okradeni. Přišli o peníze, telefony, hodinky ale i o doklady nebo stravenky. Vše v hodnotě kolem sto tisíc korun,“ řekla Jana Tomková z Okresního ředitelství policie v Rokycanech. Podle ní byli mezi okradenými také cizinci.

Muž přišel o mobil v kapse kalhot během spánku

„Je to fakt neskutečná drzost, třeba telefon jsem měl v kapse u kalhot, ve kterých jsem dokonce spal. Když jsem se ráno probudil, byl fuč,“ řekl policistům jeden z trojice okradených Angličanů.

Policisté na turisty apelují, aby zůstávali obezřetní. „Jezdíme po kempech a všechny lidi opakovaně nabádáme k opatrnosti. Vyvěšujeme tam i letáky s upozorněním, aby lidé nenechávali ve stanech, autech i jinde viditelně cenné věci a také aby měli řádně zabezpečená jízdní kola,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám