Hlavní obsah

Lupič rok přepadával pražské taxikáře a s pistolí z nich tahal peníze

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Několik přepadení taxikářů na území hlavního města má na svědomí 31letý recidivista, který řidiče přepadal déle než rok. Když mu nechtěli peníze dát, vzal si je pod pohrůžkou použití pistole nebo nože. Policisté žádají případné další poškozené o pomoc při vyšetřování.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadával řidiče taxislužby, skončil v rukou policieVideo: Policie ČR

 
Článek

Recidivista, jehož trestní rejstřík zdobí takové trestné činy jako loupež, podvod, rvačky nebo hanobení národa, rasy, etnické a jiné skupiny, přepadával taxikáře od ledna roku 2011 do konce července, kdy ho na pražské Palmovce zadrželi kriminalisté.

Policisté mu zatím prokázali osm případů, kdy se nechal odvézt k různým provozovnám nebo nákupnímu centru a vystoupil s tím, aby řidič počkal. „Po návratu vymámil z řidiče peníze pod záminkou, že si je zapomněl a požadoval vypůjčení. Jakmile vylákal peníze, z vozidla odešel s historkou o návratu, což však neučinil,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Rösslerová.

V horším případě, kdy taxikář odmítl peníze vydat, vytáhl lupič nůž nebo střelnou zbraň a požadoval hotovost pod pohrůžkou jejich použití.

Policisté muže po zadržení umístili do pankrácké věznice, protože Obvodní soud pro Prahu 5 vydal příkaz k dodání do výkonu trestu pro jiný trestný čin. Podle policie může mít lupič na svědomí více přepadení, a proto žádá případné přepadené taxikáře, aby se přihlásili na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám