Hlavní obsah

Celníci zatkli v Plzni pašeráky cigaret přímo při předávce zboží

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Celníci zadrželi v Plzni mezinárodní skupinu pašeráků cigaret. Čtyřem podezřelým nasadili pouta přímo při předávce kontrabandu v jedné z hal na Borských polích.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní zásah proti pašerákům cigaret

 
Článek

„Dva Čechy, Ukrajince a Poláka jsme zatkli během předávky 84 tisíc cigaret značky Jin Ling vyrobených v Rusku, které byly dovezeny ve vozidle se speciálně vybudovanou tajnou schránkou v podlaze vozidla Chrysler Voyager,“ uvedla mluvčí celníků Jitka Blahutová.

Foto: Celní správa

Speciálně upravené auto na pašování cigaret.

Tajnou schránku v automobilu podle Blahutové tvořila dutina vybudovaná po celé ploše podlahy vozidla, do které byl možný přístup až po odstrojení všech sedadel. „Cigarety byly nelegálně přepraveny přes ukrajinsko-slovenskou hranici, dále dopraveny zmíněným vozidlem na naše území a z meziskladu v Plzni se měly distribuovat dalším odběratelům,“ pokračovala Blahutová.

Celníci také zjistili, že činnost organizované skupiny má spojitost s případem pašeráckého tunelu vyhloubeného pod slovensko-ukrajinskou hranicí, kterým se nezdaněné a neproclené zboží dostávalo na území EU. [celá zpráva]

Zatčené pašeráky celníci předali s návrhem na zahájení trestního stíhání policii. Soud je poslal do vazby.

Foto: Celní správa

Celníci zadrželi gang pašeráků cigaret.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám