Hlavní obsah

Autobusák vezl seniory na výlet, nadýchal přes půl promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

V rámci víkendové dopravně bezpečnostní akce zaměřené na autobusy zastavili v sobotu krátce před 13. hodinou hradečtí policisté autobus, řízený devětatřicetiletým řidičem. Muž, který vezl důchodce z Cvikova u České Lípy, nadýchal 0,6 promile alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Řidič autobusu se při kontrole v královéhradeckých Kuklenách podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla s pozitivním výsledkem. Při první zkoušce nadýchal 0,6 promile, při druhé 0,58 promile alkoholu. Policisté tedy řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Řidič vezl zhruba 25 cestujících, většinou staršími 65 let. „Vyjeli o půl deváté ráno ze Cvikova u České Lípy a směřovali do Náchoda. Po kontrole museli v horkém sobotním dni čekat na příjezd dalšího řidiče, aby je odvezl do cíle jejich cesty. Toto čekání pro ně bylo samozřejmě velmi nepříjemné,“ dodala Ježková.

Řidiči hrozí ve správním řízení ztráta řidičského oprávnění až na 1 rok, bloková pokuta do výše 20 000 Kč a připsání 7 bodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám