Hlavní obsah

Záchranáře na severu Moravy zaměstnali zranění cyklisté

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítku zraněných cyklistů ošetřovali v sobotu na různých místech severní Moravy a Slezska tamní záchranáři. Cyklisté havarovali nejčastěji bez cizího zavinění, u některých však sehrál svou roli alkohol. O nehodách informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Článek

První cyklista havaroval před druhou hodinou ranní v Ženklavě na Novojičínsku. Srazit ho mělo projíždějící vozidlo. „S podezřením na otřes mozku byl sedmadvacetiletý muž ošetřen a předán v novojičínské nemocnici. O hodinu později utrpěl poranění hlavy devatenáctiletý mladík, rovněž jedoucí bicyklu, tentokrát v Karviné,“ uvedl Humpl.

Srážka cyklistů

V Mostech u Jablunkova se na kolech srazili dva patnáctiletí chlapci. „Při srážce utrpěli poranění hlav, jeden z nich navíc i dolní končetiny. První z hochů byl zraněn lehce, u druhého lékař zjistil zranění vážnější a pacient musel být po poskytnutí přednemocniční lékařské péče předán na JIP nemocnice v Třinci. Ani jeden z chlapců neměl při jízdě ochrannou přilbu,“ upozornil mluvčí.

Do výčtu v sobotu zraněných cyklistů patří i dvojice, která se se zranila v průběhu jedné hodiny při sjezdu z Lysé hory. Čtyřiatřicetiletou ženu i šestačtyřicetiletého muže nejprve ošetřili členové Horské služby Beskydy.

„Žena utrpěla poranění horní končetiny a páteře, letecky byla přepravena do Fakultní nemocnice v Ostravě. Muž se zranil v oblasti hlavy, s podezřením na otřes mozku byl převezen do frýdecko-místecké nemocnice,“ řekl Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám