Hlavní obsah

Mladíci napadli strážníky v civilu, jednomu šlápli do obličeje

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Brutální útok zažili ve středu v noci dva pražští strážníci v civilu. Napomenuli čtveřici mladíků, aby přestali vysypávat a rozkopávat koše. Jejich reakce však byla velmi brutální, jednomu strážníkovi šlapali na obličej a krk.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Krátce před 23. hodinou procházeli strážníci v civilu Heřmanovou ulicí v Praze, když uviděli čtveřici mladíků, jak rozkopávají koše. Po představení své příslušnosti k městské policii je poučili, že se dopouštějí protiprávního jednání.

„Namísto toho, aby svého jednání zanechali, rozběhli se dva třiadvacetiletí mladíci proti strážníkům. Ty okamžitě napadli údery pěstí do obličeje. Jednoho z městských policistů dokonce srazili na zem a kopali ho do hlavy," uvedl v pátek policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Tím jejich napadení tím ale neskončilo. Jeden z agresorů přišel k bezvládně ležícímu strážníkovi a velice razantně mu doslova šlápl do obličeje a na krk. Poté z místa utekli.

Celé brutální napadení sledoval kriminalista

Incident ovšem opodál sledoval kriminalista, který byl také mimo službu. Ten vytočil linku 158 a žádal o posily. Do incidentu se nemíchal, protože mu bylo jasné, že mladíci mají převahu a neozbrojeného policistu by mohli také napadnout.

„Utíkající útočníky kriminalista sledoval, a informace o jejich úkrytu následně předal policistům pohotovostní motorizované jednotky, kteří poté násilníky zadrželi,“ dodal mluvčí s tím, že policisté zadrželi mladíky ve věku 20, 23, 23 a 26let.

„Oba třiadvacetiletí zadržení skončili na policejní služebně, kde jim vyšetřovatel sdělil obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě. Méně aktivnímu obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky, druhému, který byl hlavním útočníkem, hrozí v případě odsouzení trest až dvanáctiletý,“ uzavřel pražský mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám