Hlavní obsah

Spory s družkou vyřešil tak, že ji udusil. Pak odešel do práce

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dlouhodobé partnerské neshody a hádky skončily pro jednu brněnskou dvojici v těchto dnech tragicky. Po jedné ze zuřivých výměn názorů devětačtyřicetiletému muži povolily nervy, vrhl se na svou o dva roky starší partnerku a bez milosti ji udusil. Pak v klidu odešel do práce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S obavami o život své matky se policistům svěřila dcera napadené ženy, která strážce zákona upozornila, že matka měla neshody s druhem. Dokonce u ní o den dříve našla azyl. Pak se ale za svým druhem vrátila zpátky a už se neozvala, ačkoli byly tak domluvené.

„Policisté na uvedené adrese našli ženu bez známek života. Oživovací pokusy už byly marné a přivolaná lékařka konstatovala úmrtí. Přestože na místě nic nenasvědčovalo cizímu zavinění, následovala obvyklá policejní práce, ohledání místa činu, zajištění stop a byla také nařízena zdravotní pitva,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kriminalisté od sousedů získali informace, že soužití obou lidí bylo značně problematické, osudné ráno svědci viděli muže odcházet z bytu. Navíc pouhý týden předtím skončila jiná hádka oznámením na policii. Kriminalisté si pro muže přijeli na jeho pracoviště a převezli ho k výslechu. Tam jakékoli násilí ale vehementně popíral s tím, že žena byla v pořádku, když ráno do práce odcházel.

„Policisté získali potřebný důkaz proti muži následující den. Posun ve vyšetřování nastal při zdravotní pitvě. Lékař měl podezření, že žena mohla být udušena, a proto nařídil pitvu soudní, která to následně potvrdila. Pro podezřelého muže jsme si tak přijeli znovu a díky nově zjištěným okolnostem putoval rovnou k výslechu ke kriminalistům. Při něm se k činu doznal,“ dodal Šváb s tím, že za vraždu nyní muži, který má už bohatě popsaný trestní rejstřík, hrozí až 18 let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám