Hlavní obsah

Mladíka na přehradě potrhal lodní šroub motorového člunu

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou smůlu měl v sobotu odpoledne třiadvacetiletý mladík při vystupování z motorového člunu na břeh. Uklouzla mu noha a spadl pod lodní motor, který sice už před vystoupením vypnul, ale ten byl ještě v pohybu. Lodní šroub mu způsobil velmi vážná poranění na břiše. Vážná nehoda se stala v sobotu krátce před 14. hodinou na Žermanické přehradě na Frýdecko-Místecku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Případ vyšetřovali policisté z Nošovic. Ilustrační foto

Článek

„Policie událost prověřila a prvotním šetřením zjistila, že nedošlo k zavinění cizí osobou, že šlo o nešťastnou náhodu. Mladík při vysedání z motorového člunu, který měl z půjčovny, pod něj uklouzl tak nešťastně, že ho zachytil lodní šroub, který se ještě pohyboval. Šroub mu vážně poranil břicho, na místo proto přiletěl vrtulník ostravské letecké záchranné služby. Ten mladého muže transportoval do Fakultní nemocnice Ostrava,“ informoval frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk s tím, že případ vyšetřovali policisté z Nošovic.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Ladislav Lang doplnil, že k nehodě vzlétl nejen vrtulník, ale také vyjela pozemní posádka s lékařem. „Lodní šroub mladého muže poranil na břiše velmi vážně, došlo až k odhalení orgánů. Lékař ho na místě ošetřil a ve stabilizovaném stavu byl vrtulníkem přepraven do ostravské fakultní nemocnice,“ upřesnil Lang.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám