Hlavní obsah

Pátrání po uneseném miminku se přesouvá z dálnice do kanceláří

Právo, ČTK, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Policie v případu unesené třítýdenní Michalky Janové z Trmic provedla v pátek dopoledne pátrací akci podél dálnice vedoucí z Ústí nad Labem směrem do Německa. Výsledky však nechce v tuto chvíli zveřejňovat. Kriminalisté však potvrdili, že již získali z německé strany záznamy bezpečnostních kamer z dálnice, které teď budou prozkoumávat.

Foto: Policie ČR

Vozidlo VW Touran opatřené odcizenou značkou 3U1 4474 na záznamech z dálničních kamer

Článek

„Provedli jsme v pátek dopoledne v okolí dálnice od Ústí nad Labem až k tunelům před státní hranicí pátrací akci s cílem nalézt a posbírat informace k případu uneseného dítěte,“ uvedla mluvčí ústecké policie Petra Trypesová. „Výsledky typu, jestli jsme tam našli odložené auto únosce, nějaké kusy oblečení nebo třeba odhozenou ukradenou poznávací značku, nebudeme zveřejňovat. Určitě ne v tuto chvíli,“ pokračovala Trypesová s tím, že kriminalisty nyní čeká vyhodnocování několikahodinových záznamů, které získali od německých kolegů i dalších záznamů bezpečnostních kamer z českého území.

„Vše se v tuto chvíli vyhodnocuje a prověřuje,“ konstatovala Trypesová, podle které je ale šetření případu teprve na svém počátku. „Určitě není možné výsledek vyšetřování očekávat třeba zítra. Je to přinejmenším otázka několika dnů, možná třeba i měsíců. To v tuto chvíli nikdo nedokáže říct,“ dodala ústecká policejní mluvčí.

Dítě unesli ve středu

Třítýdenní Michalka byla unesena přímo před zraky matky ve středu odpoledne z kočárku na křižovatce ulic Gorkého a Žižkova v Zeleném parku v předměstské části Ústí nad Labem v Trmicích. Dosud neznámý únosce se nejdříve matky německy zeptal, zdali se jedná o její dítě a pak jej z kočárku vzal a odjel přistaveným autem směrem do Německa.

Neznámý zhruba 180 až 190 centimetrů vysoký muž bílé pleti a tmavých vlasů unesl holčičku ve středu odpoledne. "Na křižovatce ulic Gorkého a Žižkova v Zeleném parku oslovil neznámý muž matku děvčátka," popsala událost policejní mluvčí. Muž pak holčičku vytáhl před zraky matky z kočárku, nasedl do auta a ujel směrem ke státní hranici s Německem. Policie proto požádala o spolupráci německé kolegy. "O rozšíření spolupráce na Polsko a další evropské země, nemám žádné informace," dodala policejní mluvčí.

Únosce dítě naložil do černého VW Touran s registrační značkou 3U1 4474, která byla ukradena z jiného vozu. Podle policie se muž na akci zřejmě připravoval, měnil i oblečení a není vyloučeno, že vůz už má jinou značku. Dítě mělo v době únosu na sobě šedé tričko s dlouhým rukávem s modrými pruhy, šedé tepláčky s červeným pruhem, na nohou růžové látkové botičky. Pod oblečením mělo bílé body s obrázkem krokodýla na hrudi. Holčička má na levé straně krku nad ramenem půlcentimetrovou tmavou skvrnu.

Rodina nabídla ve čtvrtek prostřednictvím TV Nova únosci výkupné za vrácení děvčátka výkupné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám