Hlavní obsah

Žena vyskočila z okna domu v Havířově, po převozu do nemocnice zemřela

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Skokem z okna v pátém patře domu v Havířově na Karvinsku se ve středu rozhodla skoncovat se životem 66letá žena. Záchranářům se u ní sice podařilo obnovit základní životní funkce, v nemocnici však velmi vážným zraněním podlehla.

Článek

Mluvčí moravskoslezské záchranné služby Ladislav Lang uvedl, že zprávu o pádu ženy z okna operační středisko přijalo ve středu krátce po půl jedné odpoledne, operátoři na místo okamžitě vyslali posádku rychlé zdravotnické pomoci ze základny v Havířově a vrtulník letecké záchranné služby ze stanoviště v Ostravě. Při zajištění místa přistání vrtulníku mezi domy asistovali také hasiči.

„Záchranáři po příjezdu na místo nalezli ženu v bezvědomí a ihned začali s nepřímou srdeční masáží. Pacientku připojili k monitoru srdeční činnosti a zajistili žilní vstup pro podávání infuzních roztoků,“ uvedl Lang. „Zasahující lékař rozhodl o připojení pacientky k umělé plicní ventilaci a po zajištění dalšího žilního vstupu záchranáři zahájili podávání nezbytných léků,“ popsal.

Doplnil, že žena při pádu utrpěla zlomeniny obou nohou, z toho jednu zlomeninu otevřenou, s podezřením na další závažná vnitřní zranění záchranáři ženu po stabilizaci životních funkcí letecky transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě - Porubě.

„Po převozu do nemocnice žena zemřela,“ řekl Právu mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus. Doplnil, že žena spáchala sebevraždu. „Zanechala dopis na rozloučenou. Motivem byly zdravotní problémy,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám