Hlavní obsah

Čelní srážku dvou aut v plné rychlosti nepřežily dvě ženy

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámrsk

Tragicky skončil střet dvou osobních vozidel první červencový den na Orlickoústecku. Po čelní srážce zemřela jedna žena na místě, druhá po převozu do nemocnice. Další tři osoby utrpěly lehké zranění. Příčinu nehody policie zatím nezná.

Foto: HZS Pardubického kraje

Tragická nehoda na Orlickoústecku.

Článek

Nehoda se stala v neděli krátce po poledni mezi obcemi Zámrsk a Týnišťko.

„Čtyřiapadesátiletý řidič vozidla značky Ford Focus z dosud nezjištěné příčiny pravděpodobně přejel do protisměrné části komunikace, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem značky Mazda 323 dvaapadesátiletého řidiče,“ řekla policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Foto: HZS Pardubického kraje

Tragická nehoda si vyžádala dva lidské životy.

„Hasiči museli ze zdemolovaných vozidel vyprostit dvě zaklíněné osoby a pomáhali s oživováním těžce zraněné osoby,“ informovala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Padesátiletá spolujezdkyně z mazdy na místě zemřela. Devětačtyřicetiletá spolujezdkyně z fordu byla s těžkými zraněními převezena do nemocnice, kde svým zraněním po několika hodinách podlehla.

Oba řidiči a osmnáctiletá spolujezdkyně z fordu byli lehce zraněni a převezeni do nemocnice. Dechová zkouška u řidiče fordu byla negativní, řidič mazdy se musí podrobit odběru krve. Škoda byla policií vyčíslena na 135 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

„Okolnosti příčiny dopravní nehody se vyšetřují. Možných verzí může být hned několik. Tragickou kolizi mohla zavinit únava z počasí, zdravotní stav řidiče, technická závada na vozidlech, vyloučit se nedá i mikrospánek,“ konstatovala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám