Hlavní obsah

Šokovaní strážníci našli v parku v Praze namol opilého chlapce - epileptika

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Každoročně je vydávání vysvědčení výjimečně náročným dnem také pro strážníky, jejichž hlavní činnost se zaměří na kontrolu parků a hřišť, kam se, zvlášť pokud je teplo, zašívají školáci s lahvemi alkoholu. Ale páteční případ šestnáctiletého chlapce z Prahy 10 vyrazil dech i zkušeným strážcům zákona.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Článek

„Přesný přehled všech případů budeme mít až v sobotu, protože večer strážníky čeká ještě kontrola hospod a klubů. Přes den se zaměřujeme spíše na hřiště a parky. Do jednoho takového v pražských Strašnicích byla po poledni přivolána hlídka. Svědci nám nahlásili opilou mládež, ale to, co tam pak strážníci viděli, opravdu není obvyklé,“ popsala případ opilého mladistvého mluvčí pražských strážníků Jana Přikrylová.

„Byl tam šestnáctiletý hoch, který ani nebyl schopen chodit. Strážníci mu naměřili 2,22 promile alkoholu a pak jim ještě řekl, že je epileptik. Proto na místo okamžitě přivolali záchranáře, kteří chlapce odvezli do nemocnice,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám