Hlavní obsah

Útočníci v Olomouci napadli spící bezdomovce

Právo, ČTK, Miloslav Hradil
Olomouc
Aktualizováno

Dva bezdomovce údajně napadli zatím neznámí pachatelé v noci na pondělí v Bezručových sadech v Olomouci. Útok se měl odehrát v polorozpadlém objektu bývalého pavilónu Výstaviště Flora, který čeká na demolici. Jeden z bezdomovců skončil v nemocnici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Krátce před 01:30 kontaktoval strážníky 31letý muž s krvácejícím zraněním hlavy. Uvedl, že byl během spánku v Bezručových sadech napaden dvěma muži," řekla Právu v pondělí mluvčí olomouckých strážníků Magda Václavíková.

Vzápětí se podle ní na služebně objevil 48letý muž a oznámil, že byl tamtéž také během spánku napaden dvěma muži, kteří měli rovněž objekt zapálit. "V místě údajného útoku strážníci zjistili hořící karton papíru, který uhasili," uvedla Václavíková.

Zraněného muže záchranáři převezli do nemocnice. "Případ jsme převzali a šetříme jej," řekla Právu v pondělí olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Třetí případ v pořadí

V Olomouci řeší případy napadení bezdomovců poměrně často. Na konci května zasahovali strážníci na Dolním náměstí, kde našli 45letého muže s krvácejícími ranami a četnými pohmožděninami, jehož oči byly zasaženy pepřovým sprejem. Pomocí kamerového systému poté dopadli podezřelého mladíka, který se k útoku doznal. Bezdomovec skončil s těžkým poraněním hlavy na operačním sále.

Minulý týden napadla bezdomovce na třídě Svobody čtveřice mužů. Napadený utrpěl pohmožděniny a drobnější krvácející poranění. Strážníci podezřelé dopadli rovněž díky kamerovému systému. Muži na bezdomovce zaútočili, protože je prý obtěžoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám