Hlavní obsah

Kriminalista vydíral s komplici podnikatele, prostříleli mu auto samopalem

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinila kriminalistu z Českých Budějovic. Prý se dvěma komplici vydíral podnikatele. Chtěli po něm půl miliónu korun a vyhrožovali mu tím, že ho jinak kriminalista obviní z trestného činu. Dokonce mu jeden z nich prostřílel vozidlo samopalem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pachatelé požadovali od podnikatele z Českých Budějovic půl miliónu korun za to, že podezřelý kriminalista zařídí ukončení trestního spisu, který je údajně vedený proti pro jeho osobě službou kriminální policie a vyšetřování v Českých Budějovicích. V případě, že částku neuhradí, vyhrožovali podnikateli také tím, že kriminalista zajistí, aby byl trestně stíhán pro jinou trestnou činnost,“ uvedla mluvčí Generální inspekce bezpečnostní sborů Radka Sandorová.

Dále upozornila, že pachatelé byli ozbrojeni a to i nelegálně drženými zbraněmi. „Jeden z mužů v nedávné době prostřílel poškozenému automobil nelegálně drženým samopalem,“ zdůraznila Sandorová.

Přebíral od muže půl miliónu

Speciální jednotka všechny tři zadržela v pátek odpoledne, když jeden z podezřelých přebral od vydíraného muže půl miliónu korun. „Při akci rovněž zajistili policisté několik zbraní včetně samopalu vzor 58, kterým prostřílel jeden z útočníků vozidlo podnikatele,“ ozřejmila Sandorová.

Jak doplnil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner, na zločin kriminalisté přišli jeho kolegové při rozplétání případu vydírání podnikatele. „Případ jsme však podle zákona předali generální inspekci. Personální opatření ohledně kriminalisty, budou následovat v pondělí,“ konstatoval Matzner.

Všichni tři muži jsou obvinění z trestného činu vydírání a kriminalista ještě ze zneužití pravomoci úřední osoby. Jsou v policejní cele a soudce rozhodne, zda na ně bude uvalena vazba. Hrozí jim až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám