Hlavní obsah

Boj o život chlapce z metra trval pět hodin, lékaři zachraňovali i jeho nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lékaři pražské Thomayerovy nemocnice pět hodin na operačním sále bojovali o život chlapce, který se poranil v pátek v metru mezi Opatovem a Chodovem. Dítě, kterému je podle televize Nova šest let, je stále v kritickém stavu. Zda se podařilo zachránit i jeho nohu před amputací, ukáže až vývoj v následujících dnech.

Článek

"Na prognózu je ještě brzy," řekla Novinkám mluvčí nemocnice Martina Štanclová s tím, že hoch byl umístěn na jednotku intenzivní péče. "Utrpěl i vážná poranění hlavy," upřesnila mluvčí s tím, že chlapcův stav se v příštích dnech zřejmě příliš nezmění.

K neštěstí došlo v pátek před 18. hodinou, do nemocnice chlapce záchranáři dopravili po 19:00.

Zatím nebylo potvrzeno, jak se dítě dostalo do tunelu, kde ho záchranáři našli.  Nova uvedla, že podle svědků se chlapec vezl na spřáhle mezi předposledním a posledním vagónem. Cestující upozornili strojvůdce, ale mezitím už hoch spadl pod soupravu.

Policie okolnosti nehody vyšetřuje. Mluvčí pražské policie Jan Daněk uvedl, že vzhledem k věku dítěte nebudou policisté poskytovat další informace.

Před deseti lety, v květnu 2002, vzbudil pozornost tragický případ sedmnáctiletého mladíka, který cestoval v pražském metru mezi vagóny metra a vozil se i na jejich střechách. Nejprve na trase B a poté, co jej ve stanici Národní třída vykázali, se se svou nebezpečnou zábavou přesunul na trasu A. Tam jej ale u stanice Muzeum zasáhl do hlavy snížený podhled a chlapec na následky zranění zemřel.

Podobný případ se stal i o pět let dříve, tehdy mladý muž těžká zranění hlavy přežil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám