Hlavní obsah

Lupiči brutálně mučili podnikatele v jeho domě, dokud jim neřekl, kde má cennosti

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

V pondělí zatím neznámí lupiči přepadli v Olomouci - Lazci podnikatele, který patří zřejmě mezi nejmovitější v krajském městě. Z jeho domu si pak odnesli podle informací Práva různé cennosti, obrazy a starožitnosti, jejichž cena může činit až několik set miliónů korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie zatím odmítá k případu sdělit jakékoliv podrobnosti. „Jediné, co mohu potvrdit, je to, že byl spáchán trestný čin a na jeho objasnění se intenzivně pracuje. V nejbližších dnech se k okolnostem případu nebudeme vyjadřovat,“ řekla Právu ve středu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Jak Právu sdělil zdroj blízký policii, vtrhli lupiči do rodinného domu kolem šesté hodiny ráno. Podnikatele zatáhli do garáže a tam jej měli svázat a následně bít a mučit, až jim nakonec prozradil, kde cennosti ukrývá.

Policisté po pachatelích pátrají. Podle zdroje Práva přitom prověřují i to, zda nešlo o fingovanou loupež, a tudíž pokus o pojistný podvod. Otázkou je i cena odcizených věcí, pokud byly skutečně uloupeny. „Mohlo jít o kopie, jejichž cena by pak byla minimální,“ dodal zdroj s tím, že zjistit pravost obrazu nebývá někdy snadné a o tom, že jde o zdařilý falzifikát, nemusí vědět ani jeho majitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám