Hlavní obsah

Na Rakovnicku spadlo malé letadlo, pilot na místě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdeslav

Po pádu malého letadla mezi obcemi Čistá a Zdeslav na Rakovnicku v neděli vpodvečer zemřel pilot. Příčiny nehody se vyšetřují, řekla mluvčí rakovnické policie Jana Žáčková.

Foto: tvnoviny.sk

Hořící ultralight (Ilustrační foto)

Článek

Nehoda se podle Žáčkové stala kolem 18:00. "Jednalo se o ultralight, pilot na místě zemřel," řekla Žáčková. Úmrtí pilota potvrdila i mluvčí krajských hasičů Lenka Kostková. Bližší informace neměly k dispozici.

Ve Středočeském kraji jde o víkendu o třetí pád letadla. Na Benešovsku byl v sobotu vážně zraněn pilot, u Mladé Boleslavi spadlo historické letadlo, lehce zraněni byli dva lidé.

Při sobotní nehodě na Benešovsku vznikla na letadle škoda milión korun. Zraněný pilot byl do nemocnice převážen ve stabilizovaném stavu. Podle policie by za nehodou mohl být nezvládnutý manévr. [celá zpráva]

Při pádu letadla u Mladé Boleslavi byli pasažéři letadla podle hasičů ošetřeni na místě. Letadlo začalo hořet, ale požár byl rychle uhašen.

S letectvím je spojen také pád zkušeného parašutisty na letišti v Dlouhé Lhotě na Příbramsku. Muž patrně nezvládl manévr, zřítil se na zem z velké výšky a na místě zemřel.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám