Hlavní obsah

Miliónovou škodu způsobil požár rodinného domu na Přerovsku

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miliónové škody napáchal v sobotu večer požár nově zrekonstruované obytné části komplexu rodinného domu v Podhoří nedaleko Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. U ohně zasahovaly profesionální i dobrovolní hasiči, událost se naštěstí obešla bez zranění.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči v sobotu večer zasahovali u požáru domu v Podhoří na Přerovsku.

Článek

„Informaci o plamenech ze střechy a zakouření celého domu převzala linka tísňového volání v sobotu krátce po devatenácté hodině. Již z dálky byly vidět hustý kouř a plameny ze střechy. Celý objekt byl hustě zakouřen, hasičům prohledávání ztěžovalo prohoření schodiště a částečný propad stropní části prvního patra,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Škoda dosáhla čtyř miliónů korun.

Hasičům se podařilo požár lokalizovat a zabránit rozšíření ohně do dvou přilehlých hospodářských součástí domu. Museli pracovat s největší opatrností, protože vlivem silného žáru praskala střešní krytina a hrozilo celkové zřícení stropní konstrukce. Vítr pak znovu přiživoval nová ohniska, hasiči proto museli rozebírat střechu i v nezasažených místech.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči v sobotu večer zasahovali u požáru domu v Podhoří na Přerovsku.

„Do nedělního rána střežila místo městská policie. Dopoledne pokračuje došetřování příčiny vzniku požáru ve spolupráci s Policií ČR a psovodem. Předběžná výše škody byla stanovena na čtyři milióny korun. Ve stejné výši je možné hovořit i o uchráněných hodnotách,“ dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám