Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat bývalého soudce, který prý kradl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté navrhli obžalovat bývalého českobudějovického soudce Evžena Sedleckého, který je podezřelý z toho, že v přestávce soudního jednání okradl advokáty o peníze. Uvedla to v sobotu televize Nova. Bývalého soudce policie viní z krádeže a zneužití pravomocí úřední osoby. Sedlecký již dříve vinu popřel.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Náš útvar okresnímu státnímu zastupitelství v Českých Budějovicích zaslal spisový materiál s návrhem na podání obžaloby," řekl Nově mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Sedlecký je podezřelý z toho, že v přestávkách dvou soudních líčení na českobudějovickém krajském soudu ukradl z peněženek dvou advokátů celkem 25 000 korun. Advokáti nahlásili krádež vedení soudu ještě týž den, kdy se jim peníze podruhé ztratily.

Na funkci soudce Sedlecký rezignoval loni v červnu. Poté si otevřel advokátní kancelář, v březnu mu ale vedení advokátní komory zastavilo výkon advokacie až do rozhodnutí soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám