Hlavní obsah

Bodl kamaráda do srdce, dostal 11 let

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Na jedenáct let do vězení se zvýšenou ostrahou poslal v pátek Krajský soud v Českých Budějovicích 31letého Marcela Šedu. Podle tříčlenného senátu se prokázalo, že 23. listopadu na silnici u Dačic bodl do srdce svého o dva roky mladšího známého. Ten zemřel při převozu do nemocnice. Rozsudek zatím nenabyl právní moci.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Marcel Šeda u Krajského soudu v Českých Budějovicích.

Článek

Šeda byl v době vraždy na silnici u cedule označující konec Dačic sám se svým známým a hájil se tím, že jako první vytáhl nůž kamarád. Prý se bodl sám, když se o nůž přetahovali.

„Obhajoba obžalovaného se jeví jako nepravděpodobná. Podle jednoho ze znalců, by se sama oběť bodla do tohoto místa jen velmi obtížně. Navíc obžalovaný neměl žádná zranění po zápase a z místa činu utekl,“ řekl v odůvodnění rozsudku soudce Roman Bárta.

Šeda bodl přesně neurčeným předmětem muže do levé části hrudníku pod sedmé žebro. Zraněný muž si sám zavolal záchranku, ale zemřel během převozu.

„Myslel jsem, že je to jenom škrábnutí. On sám telefonoval pro pomoc, a tak jsem odešel pryč,“ hájil se u soudu Šeda. On i jeho známý se znali od patnácti let. „Začali jsme spolu brát drogy,“ podotkl Šeda. Ten byl pod vlivem drog a alkoholu i v noc vraždy. „Měl jsem pervitin, alkohol i prášky,“ konstatoval obžalovaný.

Za správný označila rozsudek i státní zástupkyně Dagmar Šimánková. „Krajský soud respektoval obžalobu a trest je spravedlivý,“ míní žalobkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám