Hlavní obsah

Policie obvinila vedení Liberce kvůli odměnám v nemocnici

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Policie obvinila libereckou primátorku Martinu Rosenbergovou (ČSSD), krajského radního pro ekonomiku Zdeňka Bursu (ČSSD) a generálního ředitele Krajské nemocnice v Liberci Jiřího Veselku z porušování povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti. Obvinění se týká vyplácení třicetitisícových odměn uvolněným členům zastupitelstva v dozorčí radě liberecké nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Odměny schválili Bursa i Rosenbergová na valné hromadě nemocnice loni v září. Již před měsícem Právo jako první informovalo, že se na oba politiky zaměřila hospodářská kriminálka v Liberci a zahájila v této věci trestní řízení.

„Obvinění považujeme za nesmyslné a důkazně nepodložené. Z našeho pohledu jde o spor dvou právních názorů a nikoli trestný přečin, a proto se vůči obvinění budeme bránit právní cestou,“ tvrdí ve společném prohlášení obvinění s tím, že liberecké nemocnici nevznikla žádná škoda.

Argumentují i tím, že mají vypracovaný právní posudek, podle kterého není v rozporu se zákonem odměňování členů dozorčí rady, kteří jsou zároveň uvolněnými zastupiteli kraje či obce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám