Hlavní obsah

Lupička v Přerově zranila prodavačku, v útěku jí zabránili kolemjdoucí

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Čtyřiatřicetiletá žena ve středu po poledni přepadla a zranila prodavačku v prodejně pracovních pomůcek na Čechově ulici v Přerově. Utéci z místa s lupem se jí však nepodařilo. Zbránili jí v tom kolemjdoucí lidé, kteří slyšeli volání o pomoc.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lupička vstoupila do prodejny krátce před 13. hodinou. „Přistoupila k sedmadvacetileté prodavačce za pultem. Řekla jí, ať je potichu a tlačila ji směrem k pokladně. Snažila se ji přitom uchopit za vlasy. To se jí nakonec podařilo a strhla ženu na podlahu, kde si ji přidržovala rukou za vlasy a kolenem, aby se nemohla bránit,“ popsala Právu ve čtvrtek přepadení přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Následně si podle ní lupička otevřela pokladnu a vzala z ní bankovky v hodnotě 20 900 korun. Neustále přitom vyzývala přepadenou, ať je potichu. Jakmile měla peníze, uvolnila napadenou ženu ze sevření a chtěla z prodejny odejít.

„V tom jí ale zabránili kolemjdoucí, kteří slyšeli volání o pomoc a viděli, co se uvnitř děje. Zavřeli a podrželi vstupní dveře, čímž zabránili podezřelé, aby prodejnu opustila. Ta se zbavila i bankovek, které uloupila, a myslela si, že ji poté svědci incidentu propustí. Místo toho však byla zadržena přivolanými policisty,“ uvedla mluvčí.

Napadené prodavačce způsobila lupička lehké zranění. „Podezřelá byla obviněna z trestného činu loupeže, za který jí hrozí až deset let vězení. Následně byla propuštěna na svobodu,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám