Hlavní obsah

Nevolnost řidiče trolejbusu neskončila jen zázrakem tragicky

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Celý zástup andělů strážných asistoval nehodě trolejbusu MHD v Jihlavě, která se stala v úterý půl hodiny před polednem na velmi frekventované silnici v sousedství obchodního střediska a školního internátu. Informovala o ní policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: PČR Jihlava

Trolejbus skončil na trávníku u domova mláděže.

Článek

Řidič trolejbusu, 47letý muž, zřejmě v důsledku náhlé nevolnosti ztratil kontrolu nad vozidlem. To vjelo do protisměru, najelo na chodník, zdemolovalo telefonní budku, dvě dopravní značky a vůz Opel Vectra zaparkovaný v boční ulici. Tu trolejbus ještě překonal a stát zůstal až na travnaté ploše v sousedství domova mládeže.

Foto: PČR Jihlava

Trolejbus při pohledu ze zady..

„Vzhledem k době oběda necestovalo v trolejbusu mnoho lidí. Nikomu z nich se nic nestalo, na příjezd policie počkalo se svědectvím jen pět pasažérů, ostatní odešli. Také lidé jdoucí po chodníku stačili včas zareagovat, stejně jako přítomní řidiči. Vzhledem k běžné frekvenci provozu v daném místě šlo o obrovské štěstí,“ řekla Právu Jana Kroutilová.

Foto: PČR Jihlava

Zdemolovaná telefonní budka.

Záchranka tak dorazila na místo kvůli řidiči, který si stěžoval na zdravotní obtíže. Ani on však zraněn nebyl, policisté dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili. Předběžné závěry tak poukazují na pravděpodobnost náhlé nevolnosti.

Škoda na trolejbusu se odhaduje na 80 tisíc korun, na zaparkovaném vozidle 20 tisíc a náhrada mobiliáře a okrasných keřů přes 50 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám