Hlavní obsah

Žena bez řidičského průkazu nabídla strážníkům 200 eur

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Hlídku českobudějovických strážníků chtěla dvěma stoeurovkami uplatit v pondělí večer osmadvacetiletá řidička. Hlídka ji zastavila poté, co nerespektovala zákaz průjezdu Průmyslovou ulicí v těsném sousedství autobusového a vlakového nádraží.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Strážníci vozidlo porušující zákaz vjezdu zastavili a vyzvali řidičku, aby jim předložila občanský a řidičský průkaz. Ani jeden z dokladů ale žena u sebe neměla.

"Žena strážníkům tvrdila, že o občanku má zažádáno na magistrátu a řidičák zapomněla doma. Poté si začala špitat se spolujezdcem. Ten podal ženě dvě stoeurovky a ona je se slovy: "nestačilo by to takhle, my strašně chvátáme", strkala strážníkům,“ popsal Právu událost mluvčí městské policie Václav Sup.

Dodal, že strážníci poté, co se je mladá žena pokusila uplatit, zjistili, že navíc nemluvila pravdu a držitelkou řidičského oprávnění není. Přivolali proto hlídku policie, která se případem začala zabývat. Ženě nyní hrozí, že bude stíhána za pokus podplácení úřední osoby.

Reklama

Výběr článků

Načítám