Hlavní obsah

Patnáctiletého sraženého chlapce přejela ještě dodávka, střet nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Dvě nehody na jihu Čech si v noci na úterý vyžádaly dva lidské životy. U Českých Budějovic přejela dodávka 15letého chodce, kterého srazil jiný řidič. O nehodě informovala policie. Při další nehodě zahynul spolujezdec, když u Putimi narazil automobil do stromu.

Článek

Podle mluvčí jihočeské policie Lenky Holické nehodu na silnici mezi Českými Budějovicemi a obcí Dubné policii nahlásil řidič dodávky, který tělo nejspíše přejel.

"Ke sražené osobě na silnici mezi Křenovicemi a obcí Dubné byly ve 04:15 vyslány dvě posádky záchranné služby. Zasahující lékař už mohl pouze konstatovat, že neznámý muž je mrtev," uvedla mluvčí krajských záchranářů Petra Kafková.

Policie později upřesnila, že jde o patnáctiletého chlapce.

 Opilý řidič narazil do stromu, spolujezdec zahynul

Při dopravní nehodě u jihočeské Putimi zemřel v noci na úterý třicetiletý muž. Řidič vozu skončil po nehodě v písecké nemocnici. Doplnila Kafková. Podle policie byl řidič pod vlivem alkoholu.

"Záchranáři nalezli ve voze dvě zaklíněné osoby. Třicetiletý muž utrpěl závažná mnohačetná poranění a přes intenzivní resuscitační péči záchranářů na místě zemřel," uvedla k nehodě Kafková. "Druhý osmadvacetiletý muž utrpěl poranění horních končetin a hrudníku," doplnila. Po ošetření byl ve stabilizovaném stavu transportován na chirurgické oddělení písecké nemocnice.

Osmadvacetiletý řidič, který nehodu přežil, narazil s autem Škoda Felicia do stromu. Řidič byl pod vlivem alkoholu, uvedla mluvčí Holická.

Silnice druhé třídy byla přes dvě hodiny neprůjezdná, dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám