Hlavní obsah

Fotbaloví fanoušci řádili v Plzni

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plné ruce práce měli ve středu večer policisté v Plzni po skončení fotbalového zápasu na stadiónu ve Štruncových sadech, kde se hrálo finále českého poháru mezi SK Sigma Olomouc a Spartou Praha.

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty fanoušků v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Ještě před zápasem zadrželi na vlakovém nádraží dva fanoušky ve věku 20 a 24 let z Olomouce za výtržnost ve vagónu. Po skončení utkání, ve kterém Sigma zvítězila 1:0, se před stadiónem strhla mela.

Odstartovalo ji zatčení jednoho z vůdců tvrdého jádra fandů moravského klubu, který skončil s pouty na rukou kvůli podezření z napadení sparťanského fanouška a navíc po policistech házel lahve.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté zasahují proti fanouškům Olomouce.

Asi stovka příznivců Olomouce nesla zatčení svého kápa nelibě a do zasahujících policistů se pustila nejprve slovně a pak se na ně snažila zaútočit. Policisté museli použít i obušky. Naštvaní fanoušci se nakonec usadili uprostřed parkoviště před stadiónem a odmítali odejít, dokud nebude jejich kamarád propuštěn.

„Gumy vymaštěný, jste jako cvičený opice,“ pokřikovali na policisty. Po dvou hodinách protestní akci ukončili a za doprovodu těžkooděnců odešli na nádraží.

Další skupinu fanoušků, tentokrát Pražanů, policisté museli krotit nedaleko stadionu, kde ničili dopravní značky, rozkopávali popelnice a házeli je do silnice.

„Tři z nich ve věku 25, 26 a 39 let jsme předvedli na policejní služebnu a jejich jednání kvalifikovali jako přestupek,“ uvedla mluvčí plzeňské policie Martina Korandová s tím, že všichni tři byli silně opilí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám