Hlavní obsah

Rodiče nechali kojence vařit v autě, sami si šli do banky vyřídit úvěr

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Otřesný případ rodičů hazardujících s životem svého dítěte se odehrál před středečním polednem v Uherském Hradišti. Svého šestiměsíčního chlapce nechal partnerský pár napospas slunci v uzavřeném autě. Manželé si šli mezitím vyřídit úvěr.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chlapec strávil v autě, kde měl jen malou škvíru v okně na přívod vzduchu, téměř hodinu. Plačícího a přehřátého jej v centru města objevila jedna z kolemjdoucích žen. Okamžitě přivolala policii a s pomocí strážníků kojence dostala ven z pekla uzavřeného vozu. Společně pak zavolali záchranku, která děťátko odvezla k hospitalizaci do Uherskohradišťské nemocnice.

„Otec dítěte přišel ke svému autu zhruba po sedmdesáti minutách, co chlapečka s manželkou opustili. Jen ho přišel zkontrolovat. Strašně se divil, že dítě míří do nemocnice,“ přiblížil policejní mluvčí Aleš Mergental.

V současné době je dítě v lékařské péči. O zdravotním stavu malého chlapce, který byl umístěn na jednotku intenzivní péče, nechtěli lékaři podávat bližší informace. Pouze potvrdili, že je jeho stav uspokojivý a stabilizovaný.

Nezodpovědným rodičům hrozí v případě výraznějších zdravotních potíží jejich syna trest odnětí svobody od jednoho do pěti let, a to podle paragrafu 195, druhého odstavce o opuštění dítěte nebo svěřené osoby.

Reklama

Výběr článků

Načítám